Olivoljetvålens Historia  
Tillverkningen av Olivoljetvål kan spåras till det antika Grekland på ön Lesbos.
På regniga dagar upptäckte kvinnorna att tvätten blev renare än andra dagar och poeten Sappho diktade om processen.
Grekerna ärade henne genom att hitta på uttrycket
"Saponification"
som kommer från hennes namn.
Detta (saponified olive oil) är också den kemiska termen som beskriver framställning av tvål.

Tiden gick och det visade sig att när saltat vatten blandades i så blev borttagningen av glycerin och
överskotts vatten enklare och fick till följd att tvålen blev hårdare.
Den äldsta tvålen var gul till färgen och användes mest till att tvätta kläder, till att diska och som bad tvål.

På antiken var olivoljeträdet heligt och välsignat.
Trädet växte och frodades i hela Grekland på grund av det gynnsamma soliga klimatet.

 

Grekerna använde helt enkelt det vegetabiliska ämne som det fanns gott om till tvåltillverkning d.v.s. olivolja.
Även i dag gör de flesta Grekiska familjer egna hemmagjorda olivoljetvålar.

Man har troligen odlat oliver i minst 4000 år, olivoljan användes inte bara till matlagning utan också medicin,
tvål och som bas i aromatiska oljor.

Lertavlor från Knossos från 1300-1200 talet före Kristi födelse berättar
om att oliver odlades och olivolja tillverkades.
 

 

Olivträdet är en tacksam växt som klarar sig själv fram till skörden (som är desto mer krävande).
Olivträdet blommar i april-maj och frukterna mognar under senhösten.
De gröna oliverna skördas från mellan oktober och slutet av november.
Svarta oliver skördas lite senare (i december) då de fått mogna mer
Olivoljans doft, smak och färg påverkas av hur oliverna odlats, när de skördats och pressats.

replica watches
chanel replica
chanel replica sale
chanel replica sale
fake rolex sale